Primii paşi în Linux
Marius Măruşteri · Sabin Buraga · Dragoş Acostăchioaie


Prima pagină · Cuprins · Comanda

Despre autori


 • Dr. Marius Măruşteri este cadru didactic la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş, şeful Disciplinei de Informatică Medicală. Conduce echipa de dezvoltatori ai primelor distribuţii live Linux din România: ROSLIMS (Romanian Simple Linux for Medical Students), o distribuţie de uz general, respectiv RoBioCluster, o distribuţie dedicată cercetării biomedicale, cu suport pentru HPC (High Performance Computing) – clustere Linux.

  Domenii de interes: soluţii open source în domeniul medical, e-learning medical, aplicaţii ale bazelor de date moleculare în domeniul cercetării medicale şi farmaceutice, simulare şi modelare în domeniul biomedical.

  Poate fi contactat prin e-mail la mmarusteri AT rdslink.ro.

 • Dr. Sabin-Corneliu Buraga este activează în cadrul Facultăţii de Informatică a Universităţii "Al.I. Cuza" din Iaşi, fiind titularul cursurilor "Tehnologii Web", "Semantic Web", "Interacţiune om-calculator" şi "Reţele de calculatoare". Este laureat al premiului "Gheorghe Cārtianu" al Academiei Române (2005).

  Mai multe amănunte privitoare la activităţile sale sunt disponibile pe Web la adresa http://www.infoiasi.ro/~busaco/. Detalii referitoare la cărţile publicate sunt disponibile aici.

 • Ing. Dragoş Acostăchioaie este programator de sistem şi aplicaţii Linux, administrator de reţea la firma BIOSFARM din Iaşi. Este autorul a numeroase articole despre sistemul de operare Linux, având şi o serie de contribuţii la nucleu şi utilitare Linux. Este titularul cursului "Administrarea sistemelor Linux" la Facultatea de Informatică a Universităţii "Al.I. Cuza" din Iaşi.

  Domenii principale de interes: sistemele deschise, programarea orientată pe obiect, aplicaţiile client/server şi securitatea sistemelor UNIX.

  Informaţii despre activitatea sa pot fi găsite pe situl Web aflat la adresa http://www.unixinside.org/.

Prima pagină · Cuprins · Comanda
©2006 Polirom
Sus